Elazığ Avize

Elazığ Avize
Elazığ Avize olarak hizmet veren firmamız Lambasan da ve www.lambasan.com web sayfamızda binlerce avize çeşitleri arasından dilediğiniz ürünü anında sipariş verebilirsiniz. Sipariş verdiğiniz ürün bir kaç gün içinde güvenli şekilde adresinize teslim edilmektedir.
Çarşı pazar gezip zamanınızı ve enerjinizi boşa tüketmeyin, binlerce avize çeşidi ile adrese teslim hizmet veren lambasan.com avize dünyası parmaklarınızın ucunda ve size bir tık kadar yakın.

Türkiye genelinde kalitesini ve güvenilirliğini ıspatlamış olan firmamız Lambasan olarak dünyanın pek çok ülkesine avize göndermeyi hedeflemekteyiz ve çalışmaktayız.

Elazığ Avize firması olarak elazığ ilinin perakende  avize ihtiyacını karşılamak için lambasan şubemiz bulunmaktadır. 
Elazığ Avize Firması olarak hizmet veren firmamız Lambasan da Ahşap Avizeler, Kristal avizeler, klasik kollu avizeler, Taşlı Avizeler, Kumandalı Avize Çeşitleri ve Tüm Avize Modelleri ile ilgili ayrıntılı bilgi alabilir ve dilediğiniz ürünü sipariş edebilirsiniz.

Elazığ Avize ve Aydınlatma Firmaları arasında ilk sırada olan Lambasan firması olarak, yüzlerce avize çeşitlerini siz değerli Elazığ halkının beğenilerine sunuyoruz.

Elazığ Avize, Elazığ Aydınlatma Ürünleri, Elazığ Avize Çeşitleri, Elazığ Avize Fiyatları, Elazığ Avize Modelleri ile ilgili her arayışınıza ve taleplerinize cevap vermekteyiz. 
Lambasan Firması olarak yüzlerce avize çeşitlerini teşhir ettiğimiz mağazamızı ve ürünlerimizi satışa sunduğumuz web sayfamızı www.lambasan.com u gezmeden karar vermeyin.

Elazığ Avize ve Elazığ aydınlatma olarak hizmet veren Lambasan firması olarak; Yaşam alanınızı renk katacak, evinizin dekorasyonuna en iyi şekilde uyum sağlayacak, maximum aydınlatma ve en enerji tasarrufu sağlayacak yüzlerce avize modellerimizden dilediğiniz avize'yi beğenmek üzere sizleri web sayfamızdaki avize modellerini görmeye davet ediyoruz. 
Web Sayfamızın en üst kısmında sol tarafta yer alan "Menü" yazısına tıkladığınızda tüm ürün kategorilerini görebilirsiniz. 
Dilediğiniz kategorinin üzerine tıklayınca o kategorideki tüm ürünler görebilirsiniz. 
Beğendiğiniz bir ürünü incelemek ve ayrıntılı bilgi almak için üzerine tıklayabilirsiniz.
“Hayalinizdeki avize size bir tık veya bir telefon kadar yakın...”

Avize çeşitleri ve isimleri

Ev ve çalışma ortamlarının dekorasyonu herkes için önemlidir. Kişiler evlerini veya çalışma ortamlarını dekore ederken birçok ayrıntıya dikkat eder. Bu sebeple dekore edilen alanlarda özellikle evlerde dikkat edilmesi gereken en önemli durumlardan bir tanesi de avizelerdir. Avize seçimi bir bir mekanın  en önemli dekorasyon unsurlarından biridir. Aksi takdirde mekanın aydınlatmasının kötü olması ortamın enerjisini de düşürmektedir. Avize çeşitleri ile ilgili birçok detayı sizler için belirledik.

Avize seçimi özellikle çok önemli olan dekorasyon unsurlarından bir tanesidir. Avize seçiminde dikkat edilmesi gereken birçok nokta vardır. Avizenin modern ya da klasik olması, mobilyalarla uyumlu olması, aydınlatmasının kuvvetli olması ya da düşük olması gibi durumlar avize seçiminde oldukça önemli durumlardır. Bu sebeple avize seçmek göründüğü kadar kolay değildir ortamın dekorasyon formatını netleştiren kişiler için bir o kadar kolaydır . Dikkat ve emek ve belirlenmiş bir dekor tercihi ister. Günümüzde aydınlatma sektöründe çok geniş bir yelpazede sunulan avize çeşidi bulunmaktadır.

 

Avize Çeşitleri ve İsimleri Nelerdir?

 Her alanda farklı özellikte avizeler kullanılmalıdır. Avize çeşitleri sayesinde alanların daha doğru dekorasyonu ve aydınlatması sağlanır. Bu sebeple avize seçilirken dikkat edilmesi gereken noktalar vardır.

 

Sarkıt Avize

Sarkıt evlerin hemen hemen her alnında kullanılabilen avizelerdir. Ancak kaç kollu olduğu önemlidir. Sarkıt avizeler genelde küçük alanları ve villa galeri boşluklarını aydınlatmak amacıyla kullanılmaktadır. Sarkıt avizeler genelde Yemek masalarının üzerinde , galeri boşluklarında ve daha az aydınlatma gerektiren , ortama  daha modern ve şık bir görünüm katmak amacıyla kullanılır . Yemek alanı ve oturma alanı birbirinden ayrılarak yemek masası üzerinde uygun bir aydınlatma sağlamakta, galerilerde sarkıt özelliğiyle yüksek boşlukları estetik görüntüsüyle doldurmakta ve renkli cam özelliğiyle kattığı detayın yanı sıra göz yormayan bir aydınlatma olanağı sunmaktadır.

 

Tekli Avize

Tekli avizeler genel olarak küçük alanlara aydınlatma konusunda başarılıdır. Geniş alanlarda tekli avize kullanılması alanın aydınlatılmasında sıkıntı yaşamaya sebep olur. Tekli avize ledli, ampüllü ve karma özellikli olarak üretilmektedir.

Kristal Avize

Kristal avizeler genellikle çok büyük salonlarda, gösteri mekanlarında kullanmaktadır. Kristal avizeler çok eskiden beri kullanılan ancak hiç popülerliğini kaybetmeyen avizelerdir. Kristal avizelerin halen kullanımı devam etmektedir. Bu sebeple kristal avizeler büyük mekanları aydınlatma konusunda ve ihtişamlı duruşuyla oldukça fazla tercih edilir.

Çoklu Avizeler

 Çoklu avizeler genel olarak aydınlatmanın geniş olduğu alanlarda kullanılır. Sarkıt, klasik ve kristal avize tarzları bu alanda yoğunlukla tercih edilir  Çoklu avizeler kullanılırken genelde salonlarda yerini alır. Böylece aydınlatma sıkıntısı ortadan kaldırılmış olur.

Halatlı Avize

Halatlı avizeler genel olarak ortama ahşap ve halatın sıcaklığını katma konusunda başarılıdır. Bu sebeple yemek alanlarında ya da mutfaklarda halatlı avizeler kullanımı oldukça popülerdir.

 

Avize Çeşitleri Hakkında Bilgiler

Avize çeşitleri birçok farklı şekilde karşımıza çıkmaktadır. Özellikle gelişen teknoloji, moda anlayışı ve çalışma alanları işlevsellik bakımında avize çeşitliliğini ortaya çıkarmıştır. Bu sebeple sarkıt avizeler, tekli avizeler, kristal avizeler, halatlı avizeler, çok kollu avizeler, led avizeler ve daha birçok farklı avize çeşidi mekanların dekore edilmesi için üretilmekte ve kullanılmaktadır.

Avize Seçimi Nasıl Olmalı?

Odanın genişliği başta olmak üzere zevkinize ve mobilyalarınıza uyumuna göre bir aydınlatma objesi olmalıdır. İlk olarak bayanların düşüncesi salona gösterişli bir avize almaktır . Kimine göre çok harika bir dekorasyon oluştursa da kimine göre yorucu bir ayrıntıdan ibarettir. Bu nedenle öncelik enerji tasarrufu göz önünde bulundurulmalıdır.

 

Avizeler kolayca nasıl temizlenir?

Avize temizliği kimi zaman evin en zor işleri arasında yer alır. Geniş ortamlar için ambiyansa uygun seçilen büyük avizeler ev hanımlarını bazen zorlayabilir.

Avizelerin temizliğinde önemli noktalardan biri taşların temizliğidir. Kirlendiğinde bir süre sonra kötü bir görüntü oluşturabilen avize taşlarına temizlerken zarar vermemeye özen gösterilmelidir. Peki, avize taşlarının temizliği nasıl olmalı?

Avizeleri temizlemek için kullanacağınız temizlik maddesi genellikle sirkeli su veya sabunlu sudan ibaret. Öncelikle bir bardağın içine 3 ölçek su 1 ölçek sirke koyun ve güzelce karıştırın. Avizenin sarkan taşlarını hazırladığınız sirkeli suyun içine batırın. Bu işlem sırasında suyunuz kirlendikçe suyu değiştirip tekrar aynı karışımı hazırlayın. Suya batırdığınız taşları kendiliğinden kurumaya bırakın. Taşlar kuruduktan sonra kuru bir bez ile taşları ovalayın ve parlatın.

Kristal avize temizliği nasıl olmalı?

Avizenizi sökmeden temizlemek istiyorsanız öncelikle merdivene ihtiyacınız olacak. Merdivene çıkmadan önce avizenin altına bir örtü örtmenizde fayda var. Bu sayede yerleri kirletmemiş olacaksınız. Pamuklu olmayan bir bez ile avizenizi temizleyebilirsiniz. Pamuklu bezler avizenizin kristallerine takılabilir. Avizeyi temizlemek için bir kovaya su ve çok az sirke ekleyin. Hazırladığınız suya bezi batırın ve sıkın. Bezin ıslak kalmamasına dikkat edin. Islak kalan bez avizenizde leke bırakabilir. Silmeye avizenizin iç kısmından başlayın. Yukarıdan aşağıya doğru temizlemeye devam edin. İç yüzeyin temizliği bittikten sonra dış kısım için de aynı işlemleri tekrarlayın.

Pirinç avize nasıl temizlenir?

Pirinç avizelerin temizliği kristal avizelere göre daha kolaydır. Pirinç avizeleri temizlerken önceden toz almanıza gerek yok. Bir kovaya su ve sirke ekleyin. Sirke, pirinç avizeleri parlatmada oldukça etkilidir. Bezinizi sirkeli suda nemlendirin ve avizenizi silmeye başlayın. Silme işlemi tamamladıktan sonra kuru bir bez ile avizenizi kurulayın.

Avize temizlerken nelere dikkat edilmeli?

-Avizelerinizi temizlerken taşlarda leke kalmaması için kurulama işlemini unutmamalısınız.

-Avize temizliğini en üstten aşağıya doğru yapmalısınız.

-Avizenizin taşlarını tek tek çıkarmakla uğraşmak istemiyorsanız bir sprey şişesine su ve sirke ekleyip taşlara sıkabilirsiniz. Ardından kuru bir bez ile kurulayabilirsiniz.

-Eğer avizeniz kumaş veya plastik kaplıysa sabunlu bir bez yardımıyla temizleyebilirsiniz.

-Avize temizliğine başlamadan önce elektrik bağlantısının kesildiğinden emin olun. Lambaların kapanması yeterli olmayabilir. Her ihtimale karşı sigortayı kapatmanızda fayda var.

Aydınlatma ürünlerinde özellikle avizelerde lümen ve watt seçimi.

İster evimizde kullanmak amacıyla, ister bir projede ihtiyacımızı belirlerken kaç watt, kaç lümen gibi bir karmaşanın içinde kendimizi buluruz. LED lamba ya da LED ampul adına her ne derseniz deyin, satın alırken aklımıza gelen ilk soru; evimizi aydınlatmaya yeter mi? Bu sorunun cevabını ararken lümen ve watt terimleri bizi karşılar.

Lümen ve watt, birisi ışığı diğeri gücü belirtiyor. Tüketici de satıcı da bu iki terim arasında kafa karışıklığı yaşayabiliyor.

Geleneksel aydınlatmalarda güç konusu ön plandaydı. İki akkor flamanlı ampul karşılaştırılırken güç değerleri göz önünde bulundurulurdu. Aslında bu yanlış bir durum değil. Çünkü ne kadar güç, o kadar ışık demekti. Bir odayı aydınlatmak için 70 W ampul yeterli olmadığında 100 W’lık bir ampul tercih edilirdi.

Ancak LED teknolojisi pek çok yeniliği beraberinde getirdi. Teknolojik gelişmeler, LED’lerin sürekli daha verimli hale gelmesini, lümen değerlerinin her yıl katlanmasına yol açtı. Bundan birkaç yıl önce 1W güçteki LED 50 lümen ışık akısına sahipken, bugün ticari ürünlerde 260 lümen seviyeleri konuşuluyor.

Bu da gösteriyor ki, söz konusu LED ışık kaynaklı lamba ve armatürler olduğunda güç değeri ile ışığı karşılaştırmamız doğru değil.

Her üretici, ürününde farklı lümen değerine sahip LED’ler kullanabilir. Bu sebeple iki farklı üreticiye ait 10W LED lamba, bir birinden farklı ışık çıktısına sahip olabilir. Basitçe, bir markanın 10W LED lambası odamızı aydınlatırken, diğer markanın 10W ürününden iki tane kullansanız bile aynı parlaklığı elde edemeyebilirsiniz.

Watt, bir şeyin ne kadar elektrik harcadığının ölçüsüdür. Ne kadar elektrik faturası ödeyeceğinizi belirler. Lümen, bir ışık kaynağının toplam ışık çıktısını belirtir. Ne kadar aydınlatma yapacağını gösterir.

Bir projede LED armatüre veya evimizde basit bir LED lambaya ihtiyacımız varsa dikkat etmemiz gereken ilk şey lümen değeridir. İhtiyacımız 1.000 lümen ve üzerinde LED lamba ise, bu değere dikkat etmeliyiz.

Ancak burada bir diğer husus da mümkün olan en düşük güç tüketimiyle bu lümen değerine ulaşmak olmalı. Bu en iyi watt başına lümen değeri yani lm/W ile açıklanır ancak biraz daha basite indirgemeye çalışalım.

İki farklı ürün, ikisi de 1.000 lümen ise hangisi daha az güç harcıyorsa o tercih edilmelidir. Yani birisi 10W, 1.000 lümen; bir diğeri de 9W, 1.000 lümen ise 9W olanı seçmek gerekir.

Kamu kuruluşlarımız da şartnamelerini hazırlarken lümen değerleri üzerine yoğunlaşmalı, bu lümen değerini yakalamak için gereken maksimum güç tüketimi de şartname de belirtilmelidir.

Aydınlatmada Kelvin değeri nedir nasıl seçilir?

LED ve enerji tasarrufu ampuller kullanılmadan önce ev aydınlatmaları flamanlı lambalar kullanılıyordu. Flamanlı lambalar 2700-3000K aralığında ışık veriyordu. Flamanlı lambalar enerji verimliği düşük olması ve enerji üretimi sırasında açığa çıkmakta olan sera gazını azaltmak sebebiyle birçok ülkede yasaklanmıştır. Daha sonra LED’ler ve enerji tasarruflu ampuller yaygınlaştıkça Kelvin kavramı bilinir olmaya başlamıştır.

Aydınlatma ürünlerinin hangi renk sıcaklığı verdiği genellikle belirtilmektedir. Aydınlatma ürünlerinde 2700-3200K aralığı sıcak renkleri,5000 K gün ışığını,6500K ise soğuk beyaz bir ışığı vermektedir.

Sıcak ışık (2700K-3200K Kelvin) Renk Sıcaklığı

2700-3200 Kelvin aralığı renk sıcaklıkları sıcak ışık denilmektedir. Düşük bir renk sıcaklığı daha sıcak rahatlatıcı ve yumuşak bir ışık üretmektedir. Sıcak ışık bu nedenle evlerde daha uygundur. Evlerde iyi görünüm ve ferah hava vermektedir.

GÜN IŞIĞI (4000K-5000K)  Renk Sıcaklığı

Gün ışığı 4000-5000 Kelvin aralığında bir renk sıcaklığıdır. Gün ışığı enerji verici ve ferah olduğu için ofislerde, çalışma ortamlarında daha çok kullanılmaktadır.

Soğuk ışık (5500K-6500 Kelvin)  Renk Sıcaklığı

Soğuk beyaz ışık 5500-6500 Kelvin aralığında renk sıcaklığıdır. Çalışma alanlarında iş verimliğini arttırabilir. Genellikle ofislerde, mücevher mağazalarında, spor alanlarında kullanılmaktadır.

 

Kelvin (Renk Sıcaklığı) Nedir?

Kelvin bilimsel uygulamalarda oldukça yaygın kullanılır ve K harfi ile gösterilir. Kelvin sıfır noktası olarak mutlak sıfırı (273.15°C) alan sıcaklık ölçü birimidir.

Kelvin-Santigrat derece ilişkisi

Santigrat derecesi sıfır noktasını suyun donma olarak aldığından dolayı; 0 °C=273K eşit olmaktadır.

Yani santigrat derece ile ölçülmüş sıcaklığı Kelvin’e çevirmek için 273 eklememiz gerekmektedir. Aynı zamanda Kelvin ile ölçülmüş bir sıcaklığı santigrat dereceye çevirmek için 273 çıkartmamız gerekmektedir.

 

Etiketler: Elazığ
Aralık 04, 2021
Listeye dön
Kategoriler
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Bu sitede sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerez kullanılmaktadır. Çerez tercihlerinizi değiştirmek ve çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Gizlilik ve Güvenlik Politikamızı inceleyeniz.